vineri, 11 mai 2007

S-au imburghezit bagabontii

Unde e iluziile mele care le-am pierdut?

Un blogger, cu ceva state de serviciu, sau, intr-un singur cuvant (!), cu ceva arhiva pe domeniul personal, fiind si vanzator de camera ascunsa sau ceva echipamente de securitate in timpul ne-liber, participa zilele astea la exposecurity, la Romexpo. Isi relateaza impresiile:

"Am văzut-o azi pe Alina Gheorghe prin standuri, fostă Miss Bikini, Divizia Sexy de la GSP, Playboy, etc. Arata înaltă cât mine, şi cu nişte pantalonaşi din aia ce acoperă doar fundul şi scot în evidenţă picioarele. Nu arată rău, dar avea părul drept şi fără volum şi arătă un pic ciudat. Parcă mai bătrână, nu ca atunci când era în Divizia Sexy şi toată lumea vroia să-şi facă poză cu ea la SIAB acum 2 ani, inclusiv eu. Acum mi s-a părut ca un Mercedes mai vechi...".

Chiar ciudata tipa! Auzi, sa nu aiba ea volum la par??? Maine poimaine or sa apara tipe din astea fara volum si la meteo!!!! Ce ne facem? Sa spunem un nu clar tipelor fara volum, orice fel de craci suberbi ar avea! Sa spunem nu si sa ne angajam la Head&Sholders si sa le vindem samponul potrivit.

NU, ca raman traumatizat. Auzi, sa nu aiba ea volum?

si acum linkuri: cu blogul omului si cu Mercedesul fara volum.

si va dau, pe piratelea, si o poza a ei, ca am gasit-o pe un site suspendat:

Alina gheorghe cred

Jurnalismul e naspa

Un alt blog pe care il recomand (il bag aici chiar sub piciorusele Mercedesului) este alexmihaileanu care face si o prezentare lunguta a meseriei de ziarist: "Salariile sînt nasoale, abia îţi ajung de chirie, abia rămîi cu bani de mîncare şi de ţigări, nu or să-ţi ajungă şi de bere, reuşeşti să-ţi iei şi tu un tricou la jumate de an din mărunţişul pe care îl strângi din restul de la tutun… Programul e nasol, stai toată ziua în redacţie, te stresează timpul, urlă şeful la tine că n-ai dat materialul la timp, te ia în şuturi alt şef că îţi lipseşte o declaraţie, tre’ să faci nu numai ştiri, ci şi anchete, analize şi reportaje, îţi iei şuturi de la alţi şefi dacă doar preiei ştirile de pe agenţii şi nu le prelucrezi…" Si continua aici.

Desigur, el neglijeaza sa spuna ca printre bucuriile meseriei se numara si aceea ca taximetristii te intreaba, in gluma (asa, sa se vada ca si ei citesc ziare si ca sa le lasi un baccsis prietenos) daca si tu esti din aia care scriu numai minciuni. Ii raspunzi ca ai scris o data si adevarul dar gata, magia a disparut. Uita el (mihaileanu) sa mai spuna ca meseria asta are si parti frumoase: daca faci anchete la un cotidian primesti adesea materialul deja scris (s-au ocupat niste securisti de asta), tu doar scoti cacofoniile si il semnezi; daca lucrezi pe social iei comunicatele de presa, scoti cacofoniile si semnezi. Iar daca lucrezi pe sport, iei copy-paste de pe gsp, lasi cacofoniile, si semnezi. In fine, bune si rele, ca la orice meserie din asta anosta in care nu tragi la shaiba*.
__________________________________
* nu stiu exact ce-nseamna asta dar imi place expresia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cautare avansata