„De la fermă la furculiță” - prezentarea programului european. Impactul asupra agriculturii din țările membre

 Lansată la 20 mai 2020, strategia „Farm to Fork” a prezentat ambiția UE de a face din sistemul său alimentar un model de durabilitate în toate etapele lanțului valoric alimentar.

Această strategie se află în centrul Acordului Verde. Acesta abordează în mod cuprinzător provocările sistemelor alimentare durabile și recunoaște legăturile inextricabile dintre oamenii sănătoși, societățile sănătoase și o planetă sănătoasă. Asigurarea unei mijloace de trai durabile pentru producătorii primari, care încă rămân în urmă în ceea ce privește veniturile, este esențială pentru succesul redresării și al tranziției Strategia Ferma către furcă are ca scop accelerarea tranziției noastre către un sistem alimentar durabil care ar trebui să aibă un mediu neutru și pozitiv impact, ajută la atenuarea schimbărilor climatice și se adaptează la impactul acesteia, inversează pierderea biodiversității, asigură securitatea alimentară, nutriția și sănătatea publică, asigurându-se că toată lumea are acces la alimente suficiente, sigure, hrănitoare, durabile, păstrează accesibilitatea alimentelor în timp ce generează mai echitabil rentabilități economice, încurajarea competitivității sectorului aprovizionării UE și promovarea comerțului echitabil. Trecerea la un sistem alimentar durabil poate aduce beneficii de mediu, de sănătate și sociale, poate oferi câștiguri economice și se poate asigura că redresarea din criză ne pune pe o cale durabilă.


 

 video: Strategia Farm to Fork pentru un sistem alimentar corect, sănătos și ecologic: vot final și declarație de Izaskun BILBAO BARANDICA (Renew, ES), raportor și extrase din reuniunea PECH
Producție video, foto și prezentare realizate de Centrul Media al Parlamentului European


Brigitte HASE
© European Union 2021 - Source : EP, made available for free use in Farm to fork strategy on sustainable food Image Package

Comentarii