Sfaturi practice: Cum să gătești carne și pește în cuptorul tău cu gaz


 Carnea trebuie să cântărească cel puțin un kg. pentru a nu deveni prea uscat. Când gătiți carnea albă, păsările și peștele folosesc temperaturi scăzute. (150°C-175°C). Când carnea roșie trebuie să fie superficial bine gătită, dar suculentă în interior, este indicat să începeți cu o temperatură ridicată (200-220°C) pentru o perioadă scurtă de timp, iar apoi să o reduceți mai târziu. În general, cu cât este mai multă carne, cu atât temperatura este mai scăzută și timpul de gătire ar trebui să fie mai lung. Așezați carnea în centrul grătarului și puneți o tavă de scurgere dedesubt pentru a prinde picăturile de grăsime. Introduceți grila astfel încât să fie în mijlocul cuptorului. Dacă este necesară mai multă căldură de jos, utilizați raftul de jos de 1°. Pentru fripturi mai gustoase, înveliți carnea cu șuncă sau unsați carnea cu untură și puneți-o în partea de sus a cuptorului. Când unele tipuri de alimente sunt gătite în cuptorul ventilat (răță, iepure, păsări mari) devin prea uscate; in aceste cazuri se obtin rezultate mai bune folosind cuptorul combinat.


via enblogportal LINK

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

În România, ponderea cititorilor de carte a crescut cu 500% în ultimii ani

8 platforme web unde îți poți face site-uri gratuite (2024)

Marii exploratori ai lumii (o listă cu nume surprinzătoare)

Aproape 2 din 3 români nu își permit să plece în vacanță

Istorie recentă: 2014 - invadarea Crimeei de către ruși

Exploatarea cărbunelui în România (activitatea curentă și rezervele cunoscute pentru principalele tipuri de cărbune)

Publicul de teatru - o analiză statistică

Premiile literare europene - prezentare generală

Copiii, robii tehnologiei

Capodopere atemporale: Iliada și Odiseea lui Homer + fotografii AI ale lui Homer