Sfaturi practice: Cum să gătești carne și pește în cuptorul tău cu gaz


 Carnea trebuie să cântărească cel puțin un kg. pentru a nu deveni prea uscat. Când gătiți carnea albă, păsările și peștele folosesc temperaturi scăzute. (150°C-175°C). Când carnea roșie trebuie să fie superficial bine gătită, dar suculentă în interior, este indicat să începeți cu o temperatură ridicată (200-220°C) pentru o perioadă scurtă de timp, iar apoi să o reduceți mai târziu. În general, cu cât este mai multă carne, cu atât temperatura este mai scăzută și timpul de gătire ar trebui să fie mai lung. Așezați carnea în centrul grătarului și puneți o tavă de scurgere dedesubt pentru a prinde picăturile de grăsime. Introduceți grila astfel încât să fie în mijlocul cuptorului. Dacă este necesară mai multă căldură de jos, utilizați raftul de jos de 1°. Pentru fripturi mai gustoase, înveliți carnea cu șuncă sau unsați carnea cu untură și puneți-o în partea de sus a cuptorului. Când unele tipuri de alimente sunt gătite în cuptorul ventilat (răță, iepure, păsări mari) devin prea uscate; in aceste cazuri se obtin rezultate mai bune folosind cuptorul combinat.


via enblogportal LINK

Comentarii