8 platforme web unde îți poți face site-uri gratuite (2024)


1. Google Websites

Voi fi primul care recunoaște că, pentru o opțiune complet gratuită, Site-uri Google vă oferă un set destul de impresionant de caracteristici. Pentru început, puteți conecta un domeniu personalizat, care este o opțiune rară pentru orice tip de soluție gratuită de site web. În plus, veți obține câteva șabloane, organizate pe nișe, pentru a vă ajuta să începeți. De exemplu, puteți vedea mai jos un șablon cu tematică restaurant:


În ceea ce privește designul, aveți acces la elemente precum:Text pliabil
Butoane
Bara de căutare
Carusel de imagini
Link-uri către rețelele sociale
Favicon

2. WordPress.com

Preţuri: Gratuit și variante Premiul la cca 4 USD/lună

WordPress.com vă permite să creați orice fel de site web fără a cunoaște niciun cod. Este o soluție complet găzduită, cu totul îngrijit - de la numele de domeniu la întreținere și securitate. Tot ce faceți este să vă înregistrați pentru un cont și puteți începe să vă construiți site-ul.


Cele mai populare soluții sunt cu Wordpress autogăzduit, ceea ce îl face să fie mai puțin gratuit. Scriptul de bază WP este integral descărcabil complet gratuit, dar veți avea nevoie de un server, iar acestea necesită abonament (prețurile sunt totuși modeste pentru găzduirea pe servere din Estul Europei). De asemenea, veți putea utiliza teme și pluginuri, dintre care unele sunt gratuite, altele premium, iar altele freemium (opțiunile avansate sunt pe bani). Totuși, această soluție este cea mai bună dintre cele disponibile în acest moment. Un bonus extraordinar este și că puteți să vă implicați în realizarea de funcții și elemente de design, fie prin forțe proprii (sunt disponibile cantități enorme de tutoriale dacă aveți cunoștințe de bază despre PHP și CSS) sau să contractați unei firme de webdesign realizarea și implementarea unor funcții special concepute pentru nevoile dvs.

3. Wix

Preţuri gratuit și Premium de la 17 dolari



Wix este un constructor intuitiv de site-uri web care pune accentul pe designul vizual. Utilizează tehnologia AI pentru a ajuta utilizatorii să creeze rapid site-uri web. Platforma oferă o vastă bibliotecă de șabloane și o piață de aplicații pentru funcționalitate extinsă. Wix oferă, de asemenea, instrumente SEO încorporate și optimizare mobilă.


4. Weebly


Preţuri: gratuit și Premium de la 10 dolari

Deținută de Square, Weebly se concentrează pe simplitate și pe integrarea cu funcții specific comerțului electronic. Oferă un editor simplu și teme ușor de folosit. Caracteristica remarcabilă a Weebly este integrarea sa perfectă cu sistemele de procesare a plăților și punctele de vânzare.

5. Webnode



Preţuri - gratuit și de la 4,5 dolari

Webnode oferă un echilibru între simplitate și funcționalitate, cu caracteristici precum un sistem CRM încorporat pentru utilizatorii business. Planurile de nivel superior au suport multilingv robust, permițându-vă să creați cu ușurință site-uri în mai multe limbi.


6. Medium



Preţuri gratuit

Medium este o platformă centrată pe comunitate pe care orice vizitator o poate accesa și citi (deși un anumit conținut se află în spatele unui paywall). Este în primul rând pentru scriitorii care doresc să-și exprime opiniile cu privire la orice problemă, deși veți găsi și tutoriale și alte tipuri de articole. În zilele și epoca scrierii de spam AI generate în masă, este o sursă răcoritoare de conținut original, produs de om.

În general, este o alternativă bună la Site-urile Google pentru publicarea pieselor de formă lungă și pentru accesarea comunităților existente care se află în nișe specifice.

7. Substack

Preţuri gratuit

Substack integrează un site web, un blog, un podcast, instrumente video, un sistem de plăți și o echipă de asistență pentru clienți, toate într-o singură interfață ușor de utilizat. Ei se ocupă de găzduirea, facturarea și tehnologia dvs., astfel încât să vă puteți concentra pe ceea ce faceți cel mai bine - să creați conținut.

Similar cu Medium, are o comunitate încorporată de cititori și scriitori specializați în diverse subiecte. Acest lucru facilitează găsirea unei case pe platformă. Sistemul său de monetizare este, de asemenea, fără îndoială, mai bun decât Programul de parteneriat al Medium, datorită fluctuației imprevizibile a veniturilor acestuia din urmă de la o lună la alta.


8. Webflow


Preţuri gratuit și Premium de la 14 dolari

Webflow este un instrument cuprinzător de construire a site-urilor web, care vine cu găzduire proprie, rapidă și fiabilă. Gândiți-vă la acesta ca la un constructor de site-uri web care vă oferă puterea codului, fără a avea cunoștințe de programare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

În România, ponderea cititorilor de carte a crescut cu 500% în ultimii ani

Cât de profitabilă este o editură în România?

Poetul latin Ovidiu și relația cu localnicii (greci) din Tomis

Copiii, robii tehnologiei

Coruptia in Romania - concluziile Raportului Anticoruptie

Ce fac românii de 1 Mai? Stau acasă!

Lazarelul (Duminica floriilor), sarbatori folclorice

Preferințe muzicale în România: cine ascultă manele?

Capodopere atemporale: Iliada și Odiseea lui Homer + fotografii AI ale lui Homer